שוק הפחמן - קרבון הצפון

שוק הפחמן: בלבול, מחלוקת ושיתוף פעולה

הסחורה בשוק הזה היא מוסכמת למדי: תעודת פחמן אחת שוות ערך לטון אחד של פחמן CO2. אולם, המחיר של אותה תעודה יכול לנוע כיום בטווחים של בין 5  ל-150 דולר ליחידה.

אם נסתכל על האפשרויות לקיבוע פחמן, אז האדמות החקלאיות הן אופציה עצומה. ניתן למקסם את הערך של האדמה עבור מגדלים, לא רק בשיפור יבולים ואיכותם, אלא גם ע"י הפחתת פליטות (והפחתת עלויות הנגזרות מכך) וע"י קיבוע של פחמן באדמה.

הנפקה של תעודות פחמן עשויה להוות כלי מצוין שנותן מענה לשוק ביקושים ענק שמתפתח, מחוץ לשרשרת הערך הרגילה של החקלאים.

הפתרון צריך להיות כך שהמגדלים יקבלו מחיר מתאים עבור הערך שהם מייצרים באמצעות שינוי השיטה. שינוי שיטות העיבוד וניהול הקרקע הוא האמצעי. וגם שיתוף האוכלוסייה המקומית במעשה.

התוצאה היא השיפור המתקדם במדדים שונים, בין השאר: הבראת קרקעות ושיפור הפוריות, שיפור אחיזת המים, ביטחון המזון, הגברת הפעילות הביולוגית בשטח, קיבוע פחמן והפחתה של פליטות הפחמן. גם וגם וגם.

המגדלים צריכים לקבל מחיר ראוי עבור התרומה שלהם להפחתת הפליטות ולשירות הסביבתי שהם נותנים לעולם. השינוי בחקלאות הוא לא כל הפתרון, אלא רק חלק ממנו אבל זו נישה שמתפתחת במהירות כעת.

הרעיון קוסם לרבים. אך שוק תעודות הפחמן מבוסס על הטבע והטבע מבלבל ושנוי במחלוקת.

ההבטחה וההזדמנות בשוק מנסות לפגוש את המציאות החקלאית והסביבתית במשימה משותפת: לקדם פתרונות אקלים תוך מתן אפשרות לחקלאות רווחית, בת קיימא ומתחדשת.

"המגדלים צריכים לקבל מחיר ראוי עבור התרומה שלהם" | קרבון הצפון

 

החקלאות המתחדשת (Regenerative Agriculture) ושוקי תעודות הפחמן הפכו לסיפור גדול בעולם ונראה שרבים קופצים על העגלה. שפע של ארגונים לא ממשלתיים, קונסורציומים ציבוריים-פרטיים, קבוצות עבודה אקדמיות וחברות פרטיות ממהרים להגדיר וליישם את ההבטחה הנעוצה בקיבוע פחמן בקרקע. 

כיום, ישנם יותר מ-100 שווקי פחמן מרצון (voluntary markets) ולמעלה מ-60 פתרונות תמחור שונים המרתקים את הקונים והמשקיעים. יותר מ-50 תאגידים גדולים הכריזו על יעדי נייטרליות הפחמן שלהם עד 2040 ויותר מ-900 חברות אמריקאיות יצאו לציבור עם מחויבות אקלים או פחמן. המדינות מחוקקות חוקים ובתי המשפט אף הם נכנסים למגרש. גם חברות הביטוח. ההכרזות באמת מרשימות, אבל איך התאגידים ישיגו את מטרותיהם?

ההכרזות מרשימות, האם התאגידים ישיגו את מטרותיהם? | קרבון הצפון

עם כל הבאזז מגיעה מידה בריאה של ספקנות ותחרות. דיונים על מתודולוגיה, פרוטוקול, הערכת סיכונים ותמריצים. הנושאים המרכזיים שמעסיקים את השוק הינם: איך מבטיחים חוסן חקלאי ובריאות קרקע באמצעות חדשנות וטכנולוגיה ובמקביל עונים על הביקוש מצד קהלי היעד של תעודות הפחמן: ממשלות, חברות אנרגיה, תחבורה ומחצבים, מותגים וארגוני מגדלים.

שאלות עיקריות שעולות מהשוק

  • איך קונה התעודה יודע ובטוח שמה שנרכש, אכן קיים?
  • מה מפריע לאימוץ של חקלאות פחמן ושיטות חקלאות מתחדשות?
  • כיצד ניתן להתגבר על החסמים הללו על ידי שילוב של תמריצים – לא מסים ונטלים – כגון שותפויות, תשלומים ותוכניות עסקיות ו/או ממשלתיות?
  • מה צפון העתיד? כיצד ניתן להצעיד את התעשייה קדימה כדי להשיג חוסן אקלימי ורווחיות לחקלאי?  

קרבון הצפון מתמקדת בהאצת המעבר לחקלאות מתחדשת, יישום של מדע וטכנולוגיה מתקדמים ליצירת הבנה עמוקה של מערכת צמח-קרקע ומערכות חקלאיות בהיקף משמעותי.

קרבון הצפון מספקת פתרונות התומכים בצרכים של מגדלים וארגונים כאחד במסעם לחקלאות מתחדשת. התוצאה עבור הסביבה היא הפחתת גזי חממה, מערכת מזון עמידה יותר לשינויי אקלים ומניעת שטיפת חנקן וזרחן למערכות המים שלנו.

"קרבון הצפון מתמקדת בהאצת המעבר לחקלאות מתחדשת"
"קרבון הצפון מתמקדת בהאצת המעבר לחקלאות מתחדשת"

קרבון הצפון שמה לה למטרה לשפר את רווחיות המגדלים, קיימות סביבתית ובריאות הצרכן באמצעות שימוש בטכנולוגיות מבוססות טבע ודיגיטל. ניהול שרשרת האספקה ​​כדי לייעל את האופן שבו הגידולים והקרקע מייצרים יבול איכותי.  

קרבון הצפון פועלת כדי להקל ככל האפשר על חקלאים ואחרים לקבל תשלום על סילוק פחמן דו חמצני מהאטמוספירה ואחסנתו בצורה אמינה בקרקע.

קרבון הצפון - מאמרים נוספים

מונולוג של חקלאי

מונולוג של חקלאי

לאחרונה השתתפתי בכנס שנקרא "חקלאות העתיד". האירוע כלל דיונים סביב חקלאות מתחדשת, בריאות הקרקע, שיטות חקלאות המפחיתות פליטת פחמן וכ"ו. למען האמת, זה היה אירוע

לקריאה נוספת »
נגישות